Merken

Amstel

Waarom Compliment.nl?

  • Totaal assortiment voor particulier en zakelijk!
  • Volumevoordeel & combideals voor de grootverbruiker!
  • Bestelgemak en snelle levering!

Toont alle 13 resultaten

Amstel

De geschiedenis van Amstel

Een begin van ambitie

Amstel is een bekend biermerk van Heineken, dat zijn oorsprong vindt in 1870 aan de Mauritskade in Amsterdam, waar de Beiersch-Bierbrouwerij De Amstel werd opgericht. In 1872 produceerde de Amstel Brouwerij al 10.000 hectoliter bier, waaronder de eerste Amstel Bock. Ongeveer tien jaar later begon de productie van pilsener bier. Voor de koeling en opslag werd ijs uit de Amsterdamse grachten gehaald en in speciale dubbelwandige kelders opgeslagen.

Groeiende populariteit

Aanvankelijk werd Amstel bier voornamelijk in Amsterdam gedronken, maar al snel verspreidde het merk zich door heel Nederland. In 1883 begon de export naar het Verenigd Koninkrijk en Nederlands-Indië. Tegen 1915 was de productie vertwintigvoudigd en in 1926 nam Amstel een derde van de totale Nederlandse bierexport voor zijn rekening. Samen met Heineken nam Amstel in 1941 het kapitaal van Van Vollenhovens Bierbrouwerij De Gekroonde Valk over.

Internationale uitbreiding

Amstel begon in 1954 met de bouw van een brouwerij in Suriname en was in 1955 de eerste Nederlandse brouwerij die bier in blik exporteerde. De totale export bedroeg toen 101.000 hectoliter per jaar. In 1958 produceerde een aan Amstel gelieerde brouwerij in Jordanië haar eerste bier. Andere brouwerijen volgden in Curaçao, Libanon, Puerto Rico en Griekenland. Tijdens het Kolonelsregime in Griekenland werd de Amstel brouwerij echter gesloten, maar het bier werd op grote schaal gesmokkeld als daad van verzet.

Overname door Heineken

In 1968 werd Amstel overgenomen door Heineken en in 1982 werd de brouwerij aan de Mauritskade gesloten en gesloopt. De Amstel-bieren worden sindsdien geproduceerd in Zoeterwoude, ‘s-Hertogenbosch en later Wijlre. Hoewel de oorspronkelijke brouwerij is verdwenen, zijn er wereldwijd nieuwe brouwerijen onder de vlag van Amstel geopend, waaronder in Canada en Hongarije.

Ontdek Amstel producten

Amstel Bier Blik (24x 33cl) is de perfecte keuze voor liefhebbers van verfrissend pilsener. Gebrouwen uit water, gerstemout, gist en hop, biedt dit ver doorvergiste bier een gematigd bittere smaak en een kenmerkend licht hoparoma. Met een tray van 24 blikken, verpakt als 4 x 6-packs, heb je altijd genoeg Amstel bij de hand voor elke gelegenheid. De Amstel Pitcher Glas (1,5 liter) is ideaal voor gezellige avonden met vrienden. Het logo van Amstel prijkt trots op deze vaatwasserbestendige pitcher met een inhoud van 1,5 liter, perfect voor het delen van jouw favoriete bier. Amstel Bierglazen Stapelbaar (12x 22cl) zijn ontworpen voor het ultieme drinkgemak. Deze stapelbare tulpglazen van 22 cl zijn niet alleen stijlvol maar ook praktisch, omdat je meer volle glazen uit een fust of fles haalt. Bestel deze Nederlandse klassieker voordelig bij Compliment.nl. Tot slot zijn er de originele Amstel Bierviltjes (4x 100 stuks). Deze bierviltjes, verpakt per 4 x 100 stuks, zijn onmisbaar voor elke gelegenheid waar Amstel bier wordt geschonken, en zorgen voor de perfecte finishing touch aan jouw bierervaring.

Amstel aanbiedingen

Amstel bestellen doe je voordelig bij online groothandel Compliment.nl. Bestel je voor 12:00 uur? Dan wordt het morgen geleverd. Bovendien kan je bij ons bestellen zonder account. Wil je vaker Amstel bestellen? Dan maak je makkelijk een account aan zodat het bestellen nóg sneller en makkelijker gaat. Bestellingen vanaf € 95,- worden bovendien gratis bezorgd in Nederland en België. Dankzij het uitgebreide Amstel assortiment van Compliment.nl vind je bij ons altijd jouw favoriete Amstel producten.