Merken

Bols

Waarom Compliment.nl?

 • Totaal assortiment voor particulier en zakelijk!
 • Volumevoordeel & combideals voor de grootverbruiker!
 • Bestelgemak en snelle levering!

Toont alle 3 resultaten

Bols

Bols Likeuren: Alles Wat Je Moet Weten

Bols is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn heerlijke likeuren en jenevers. Het bedrijf werd opgericht in 1575 en is daarmee het oudste gedistilleerde merk ter wereld. De likeuren van Bols zijn geliefd bij bartenders en cocktailmakers vanwege hun veelzijdigheid en unieke smaken.

Wat zijn Bols likeuren?

Bols likeuren zijn dranken die worden gemaakt door Bols, een Nederlands bedrijf dat bekend staat om zijn gedistilleerde dranken. De likeuren worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals fruit, kruiden, bloemen en specerijen en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan smaken, van zoet tot bitter. De likeuren worden veel gebruikt in cocktails en vaak geserveerd in bars en restaurants over de hele wereld.

Wat zijn de populairste Bols likeuren?

Bols heeft een breed scala aan likeuren in zijn assortiment, maar sommige zijn populairder dan andere. Hieronder vind je een lijst met de meest populaire likeuren:

 1. Bols Triple Sec – Een sinaasappellikeur die wordt gebruikt in veel cocktails, zoals de Margarita en de Cosmopolitan.
 2. Bols Blue – Een likeur met een blauwe kleur die wordt gebruikt om cocktails te kleuren, zoals de Blue Margarita en de Blue Hawaiian.
 3. Bols Peach – Een perziklikeur die wordt gebruikt in cocktails zoals de Bellini en de Sex on the Beach.
 4. Bols Genever – Een traditionele Nederlandse jenever die wordt gebruikt in cocktails zoals de Tom Collins en de Martinez.
 5. Bols Elderflower – Een likeur gemaakt van vlierbloesem die wordt gebruikt in cocktails zoals de Hugo en de Elderflower Martini.

Hoe moet je Bols likeuren bewaren?

Likeuren moeten worden bewaard op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen. De meeste likeuren hebben een houdbaarheid van ongeveer twee jaar, maar sommige kunnen langer meegaan. Het is belangrijk om de flessen goed afgesloten te houden om te voorkomen dat de smaak en kwaliteit worden aangetast.

Hoe maak je cocktails met Bols likeuren?

Bols likeuren zijn zeer geschikt om cocktails mee te maken vanwege hun veelzijdigheid en unieke smaken. Hieronder vind je een aantal populaire cocktails die gemaakt worden met de likeuren:

 1. Margarita – Maak een Margarita door 45 ml tequila, 15 ml Bols Triple Sec, 30 ml limoensap en 15 ml suikersiroop in een shaker te doen. Schud de ingrediënten goed door elkaar en schenk het mengsel in een met zout gerande glas.
 2. Bellini – Maak een Bellini door 30 ml Bols Peach, 90 ml mousserende wijn en een scheutje perzikpuree in een blender te doen. Mix de ingrediënten kort door elkaar en schenk het mengsel in een champagnefluit.
 3. Cosmopolitan – Maak een Cosmopolitan door 45 ml wodka, 15 ml Bols Triple Sec, 30 ml cranberrysap en 15 ml limoensap in een shaker te doen. Schud de ingrediënten goed door elkaar en schenk het mengsel in een cocktailglas. Garneer met een schijfje limoen.
 4. Blue Margarita – Maak een Blue Margarita door 45 ml tequila, 15 ml Bols Blue, 30 ml limoensap en 15 ml suikersiroop in een shaker te doen. Schud de ingrediënten goed door elkaar en schenk het mengsel in een met zout gerande glas.
 5. Hugo – Maak een Hugo door 30 ml Bols Elderflower, 60 ml mousserende wijn, een scheutje bruiswater en een paar muntblaadjes in een wijnglas te doen. Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar en voeg eventueel ijsblokjes toe.

Waar kan je Bols likeuren kopen?

Bols likeuren zijn verkrijgbaar bij de meeste slijterijen en supermarkten. Daarnaast zijn ze ook online te bestellen bij verschillende webshops en drankhandels. Als je op zoek bent naar specifieke smaken, zoals de Bols Blue, kan het zijn dat je deze alleen in gespecialiseerde winkels kunt vinden. Bij online groothandel Compliment.nl vind je een uitgebreid assortiment van Bols likeuren. Compliment.nl is er voor zowel de zakelijke als particuliere besteller en staat bekend om zijn voordelige prijzen en snelle levering.

Wat is de geschiedenis van Bols?

Bols werd opgericht in 1575 in Amsterdam als een distilleerderij. Het bedrijf begon met het produceren van jenever en breidde later uit met likeuren. In de loop der jaren heeft Bols verschillende soorten likeuren geproduceerd en heeft het bedrijf een internationale reputatie opgebouwd als een producent van hoogwaardige gedistilleerde dranken. Vandaag de dag is Bols nog steeds gevestigd in Amsterdam en worden de likeuren van het merk wereldwijd verkocht.

Wat maakt Bols likeuren zo uniek?

Bols likeuren zijn uniek vanwege hun natuurlijke ingrediënten en de lange geschiedenis van het merk. Het bedrijf heeft eeuwenlange ervaring in het produceren van gedistilleerde dranken en heeft in de loop der jaren een uitgebreide kennis opgebouwd van de beste ingrediënten en productiemethoden. De likeuren worden geproduceerd volgens traditionele methoden en worden gekenmerkt door hun rijke smaken en aroma’s.

Conclusie

Bols likeuren zijn een populaire keuze voor bartenders en cocktailmakers over de hele wereld vanwege hun veelzijdigheid en unieke smaken. Het merk heeft een lange geschiedenis van het produceren van hoogwaardige gedistilleerde dranken en blijft vandaag de dag een van de meest toonaangevende producenten van likeuren en jenevers. Of je nu op zoek bent naar een Bols Triple Sec voor je favoriete cocktail, of een Bols Blue om je drankje een mooie kleur te geven, Bols heeft voor iedere smaak wat wils.

Blue Margarita – Maak een Blue Margarita door 45 ml tequila, 15 ml Bols Blue, 30 ml limoensap en 15 ml suikersiroop in een shaker te doen. Schud de ingrediënten goed door elkaar en schenk het mengsel in een met zout gerande glas.Hugo – Maak een Hugo door 30 ml Bols Elderflower, 60 ml mousserende wijn, een scheutje bruiswater en een paar muntblaadjes in een wijnglas te doen. Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar en voeg eventueel ijsblokjes toe.