Merken

Lay's

Waarom Compliment.nl?

  • Totaal assortiment voor particulier en zakelijk!
  • Volumevoordeel & combideals voor de grootverbruiker!
  • Bestelgemak en snelle levering!

Toont alle 25 resultaten

Lay's

Lay’s chips: alles wat je moet weten over deze populaire snack

Lay’s chips is een merk van aardappelchips dat wereldwijd bekend is en geliefd wordt door miljoenen mensen. Het merk is opgericht in 1932 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste producenten van chips ter wereld. Lay’s wordt verkocht in meer dan 200 landen en zijn beschikbaar in verschillende smaken, waaronder classic, barbecue, sour cream and onion, en cheese & onion.

Wat is het verhaal achter Lay’s chips?

Lay’s chips is opgericht door Herman Lay, een zakenman uit Tennessee, en Elmer Doolin, een ondernemer uit Texas. Lay begon in 1932 met het verkopen van chips in Nashville en Doolin ontdekte in 1938 een Mexicaans recept voor chips dat hij naar de Verenigde Staten bracht. Samen richtten ze het bedrijf Frito-Lay op en begonnen ze met de productie van chips op grote schaal. In 1961 werd Frito-Lay overgenomen door PepsiCo, waardoor het merk zich kon uitbreiden naar andere delen van de wereld. Vandaag de dag is Lay’s een van de meest herkenbare merken van chips ter wereld.

Welke smaken zijn er beschikbaar?

Lay’s chips zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, die variëren van traditionele smaken tot meer exotische opties. Enkele van de meest populaire smaken zijn:

  • Classic: Dit is de originele smaak van Lay’s chips en is een favoriet van veel mensen over de hele wereld.
  • Barbecue: Deze smaak combineert zoete en rokerige tonen en is een populaire keuze voor barbecue- en picknickfeestjes.
  • Sour cream and onion: Deze smaak heeft een romige, hartige smaak en is een populaire keuze voor liefhebbers van hartige snacks.
  • Cheese & onion: Deze smaak heeft een sterke uiensmaak en is gecombineerd met een romige kaassmaak.

Naast deze populaire smaken zijn er ook meer exotische opties beschikbaar, zoals wasabi, limoen en zwarte peper, en cheddar en zure room.

Hoe worden Lay’s chips gemaakt?

Lay’s chips worden gemaakt van aardappelen die in dunne plakjes worden gesneden en vervolgens worden gebakken in olie. De aardappelschijfjes worden eerst gewassen en geschild voordat ze worden gesneden met speciale snijmachines. De schijfjes worden vervolgens in olie gebakken totdat ze knapperig zijn. De olie die wordt gebruikt om de chips te bakken, kan variëren afhankelijk van de smaak en het productieproces.

Waar wordt Lay’s geproduceerd?

Lay’s chips worden geproduceerd in verschillende fabrieken over de hele wereld. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten in landen als de Verenigde Staten, Nederland, China, India en Australië. Het productieproces en de ingrediënten kunnen echter per land en regio verschillen. Dit komt doordat Lay’s zich aanpast aan de lokale smaken en voorkeuren van consumenten. Zo kan de smaak van Lay’s chips in India bijvoorbeeld verschillen van die in de Verenigde Staten.

Zijn Lay’s chips gezond?

Hoewel Lay’s chips heerlijk smaken, zijn ze niet bepaald gezond te noemen. Chips bevatten doorgaans veel vet en zout en bevatten weinig voedingsstoffen. Een portie van 28 gram (ongeveer 15 chips) bevat ongeveer 160 calorieën, 10 gram vet en 170 mg natrium. Als je regelmatig chips eet, kan dit leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en diabetes. Het is dus verstandig om chips te beschouwen als een traktatie en ze met mate te eten. Hoe dan ook, Lay’s chips blijft een heerlijke traktatie waarvan je af en toe kunt genieten.