Merken

Red Band

Waarom Compliment.nl?

  • Totaal assortiment voor particulier en zakelijk!
  • Volumevoordeel & combideals voor de grootverbruiker!
  • Bestelgemak en snelle levering!

Resultaat 1–32 van de 39 resultaten wordt getoond

Red Band

Red Band Snoep: De geschiedenis, het assortiment en de populairste snoepjes

Red Band is een Nederlands snoepmerk dat al sinds 1928 bestaat. Het is één van de meest populaire snoepmerken in Nederland en is vooral bekend vanwege de zachte, kleurrijke snoepjes. In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van Red Band, het assortiment en de populairste snoepjes.

Geschiedenis van Red Band

Red Band werd opgericht in 1928 in Roosendaal, een stad in het zuiden van Nederland. De oprichters van het bedrijf waren vier zoetwarenhandelaren die besloten om samen te werken en hun krachten te bundelen. Het bedrijf groeide snel en in de jaren ’50 was Red Band al één van de grootste snoepfabrikanten van Nederland.

In de jaren ’70 kwam Red Band met een nieuwe lijn van zachte snoepjes, genaamd “Fruit-Tella”. Deze snoepjes werden al snel populair vanwege hun zachte textuur en fruitige smaken. In 1995 werd Red Band overgenomen door het Italiaanse snoepbedrijf Perfetti Van Melle, dat onder andere bekend is van Mentos.

Assortiment van Red Band

Het assortiment van Red Band is in de loop der jaren flink uitgebreid. Naast de bekende zachte snoepjes, biedt het merk ook andere soorten snoep aan, zoals dropjes, winegums en zuurtjes. Hieronder bespreken we de populairste snoepjes van Red Band.

  1. Winegums

Winegums zijn één van de meest populaire snoepjes van Red Band. Deze zachte, fruitige snoepjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals aardbei, sinaasappel en citroen. De winegums van Red Band zijn glutenvrij en bevatten geen kunstmatige kleurstoffen.

  1. Zure Bommen

Zure Bommen zijn snoepjes met een zure smaak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals appel, kers en citroen. De snoepjes hebben een zachte textuur en zijn bedekt met een laagje suiker. Zure Bommen zijn ook glutenvrij.

  1. Fruit-Tella

Fruit-Tella is de originele lijn van zachte snoepjes van Red Band. Deze snoepjes hebben een fruitige smaak en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals aardbei, sinaasappel en zwarte bes. Fruit-Tella is ook verkrijgbaar in suikervrije varianten.

  1. Drop

Red Band biedt ook verschillende soorten dropjes aan, zoals muntdrop, honingdrop en zachte drop. Deze dropjes hebben een zachte textuur en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Red Band snoep kopen

Red Band snoep is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten en drogisterijen in Nederland. Je kunt het snoep ook online bestellen bij webshops zoals Bol.com en Albert Heijn.

Red Band vegan

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl, waarbij ze geen dierlijke producten consumeren. Ook Red Band heeft hierop ingespeeld door een aantal veganistische snoepjes aan te bieden. Zo zijn de fruitige winegums en zuurtjes van Red Band vegan, omdat ze geen dierlijke ingrediënten bevatten.

Red Band suikervrij

Naast veganistische snoepjes biedt Red Band ook suikervrije snoepjes aan. Deze snoepjes bevatten geen toegevoegde suikers en zijn daardoor geschikt voor mensen die op hun suikerinname letten. De suikervrije varianten van Fruit-Tella zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals aardbei en sinaasappel.

Red Band voor kinderen

Red Band heeft ook een assortiment speciaal voor kinderen, genaamd “Red Band Kids”. Dit assortiment bevat snoepjes in leuke vormen en kleuren, zoals de bekende Cola Bottles en Zure Sticks. Deze snoepjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en bevatten geen kunstmatige kleurstoffen.

Conclusie

Red Band is al meer dan 90 jaar een bekend snoepmerk in Nederland. Het assortiment is in de loop der jaren flink uitgebreid, maar de zachte snoepjes blijven toch wel het meest geliefd. Red Band biedt ook veganistische en suikervrije snoepjes aan, waardoor het merk voor een breder publiek toegankelijk is geworden. En met het assortiment speciaal voor kinderen, is er voor iedereen wel een lekker snoepje te vinden!