Briketten of houtskool: wat gebruik je wanneer?

Weet jij ook nooit of je briketten of houtskool moet gebruiken? Vaak wordt gedacht dat het allemaal niet uitmaakt, maar niets is minder waar. Kies je verkeerd, dan is je barbecue feestje zelfs met het beste vlees gedoemd te mislukken.

Houtskool –  Snel & Intens

Heb je een open barbecue, dan is houtskool het meest geschikt. Houtskool kan een hogere temperatuur krijgen en brandt sneller. Bij een open barbecue ontsnapt veel warmte en is houtskool dus beter geschikt. Houtskool is ook perfect voor het grillen van dunne lapjes vlees en stokjes saté: door de hitte van de kolen hoeven deze maar kort op de barbecue. Het nadeel van houtskool is dat het minder lang mee gaat dan briketten.

Briketten – Lang & Constant

Briketten zijn het meest geschikt voor een dichte barbecue. Het grote verschil met houtskool is dat briketten langer op een constante temperatuur mee gaan, dit is geschikt voor het garen van grote stukken vlees. Wil je bijvoorbeeld een lekker pulled pork maken, dan zul je zeker weten een dichte barbecue nodig hebben en dus ook briketten. Ten opzichte van houtskool duurt het wat langer voordat de briketten op temperatuur zijn, maar eenmaal op temperatuur gaan ze wel langer mee dan houtskool.

Nu je weet wat je nodig hebt zal je zien dat er een enorm aanbod is in zowel merken als prijzen. Met de briketten en houtskool van Golden Flame zit je altijd goed. Golden Flame biedt  hoge kwaliteit voor een goede prijs. Maak het jezelf gemakkelijk met de Golden Flame aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof. Bij Compliment.nl profiteer je nu tijdelijk 10% korting op het gehele Golden Flame assortiment! *Actie is geldig tot 5 maart 2021.

Toon prijzen incl. btw.